fbpx
a
M

Adresse:
Storhamargata 55
2317 Hamar, Norge

a

Foto: Tema Eiendom

Credo Gruppen kjøper Stallgården!

– Pressemelding

Det er med glede å melde at Tema Eiendom og Credo Gruppen har inngått avtale om at Credo Gruppen kjøper Stallgården (Torggata 82) i Hamar etter konstruktive forhandlinger i den senere tid med Innlandet Næringsmegling v/Jonas Karlsen som rådgiver i transaksjonen. Overtakelsen blir gjennomført i løpet av 1.kvartal 2022. 

«Det er med entusiasme og forventning Tema Eiendom overleverer nøklene til Stallgården til Credo Gruppen. 

Stallgården representerer en viktig kulturarv og er en institusjon i Hamar. Slike eiendommer fortjener eiere som har evne og lyst til å ta vare på historien, samt utvikle denne videre. 

Det er viktig for Tema Eiendom at eiendommens særpreg og historie ivaretas. Så i stedet for å forsøke å utvikle den til noe annet enn den er skapt for, så har valget falt på å finne en eier som kan ta eiendommen videre. 

Vi føler oss trygge på at Credo Gruppen med sitt engasjement og sine planer vil klare nettopp dette, sier adm.dir. Stian Strand Molstadkroken i Tema Eiendom». 

«For Credo Gruppen er dette som å komme hjem. Det var på Stallgården det hele startet for 30 år siden hvor vi etablerte Oplandske Restauranthus-Stallgården AS, og som gjennom flere navneendringer er Credo Gruppen AS og morselskapet i strukturen vår i dag. 

Samtidig er det 20 år siden vi solgte Stallgården til Tema Eiendom, og det er med glede og ikke minst hjertet vi kjøper eiendommen tilbake etter en ryddig og konstruktiv prosess med Tema Eiendom. 

Ambisjonen er å få etablert restaurantvirksomhet i 1. etg. og Bykjelleren som er Stallgården verdig og med henblikk på historien til en av Hamars mest sentrale eiendommer siden 1849. 

Når det gjelder driftskonsept og ønsket utvikling vil vi komme tilbake til dette på nyåret. Samtidig vil vi gå i dialog med Hamar kommune om etablering av en flott uteservering på Stortorget for å bidra til mer aktivitet på torget sammen med andre tiltak som vil bli gjennomført i tilknytning torget i fremtiden, sier konsernsjef Tom Haakonsen i Credo Gruppen». 

Henvendelser vedr. saken kan rettes til følgende: 

Tema Eiendom AS v/adm.dir. Stian Strand Molstadkroken, 911 87 056, stian@temaas.no 

Credo Gruppen AS v/konsernsjef Tom Haakonsen, 915 61 545, tom@credogruppen.no 

Credo gjennom 30 år

24. april 1991 stifter Tom Haakonsen Credo Gruppen AS. Den gang under navnet «Oplandske Restauranthus – Stallgården AS». Etter det går Credo Gruppen AS gjennom ytterligere to navneendringer, før selskapet i 2018 tar navnet Credo Gruppen AS. Broren, Truls Haakonsen, kom på eiersiden i 2005, og har jobbet heltid i selskapet fra 2012. Selskapet eies av Tom og Truls med hhv. 75% og 25% hver.